Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Komercinformācija

Kādi ir populārākie virsmatraču izmēri un kā izvēlēties piemērotāko?

20.06.2019
Komforts – viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem, lai tiktu nodrošināts kvalitatīvs miegs. Šī iemesla dēļ, mūsu gultās uzrodas un uz matračiem noguļ virsmatrači. Jāatceras, ka virsmatracis jāizvēlas ne tikai pēc sajūtām, bet arī pēc izmēra, kas lielā mērā arī nolemj ērtības. Ja vēlamies nodrošināt patīkamu miegu, gan gultas, matrača un virsmatrača izmēriem savā starpā ir jāsaskan.

Virsmatrači atkarībā no izmēra

Miegs ir svarīgs mūsu dzīves etaps, kura laikā mēs augam, atjaunojam un atgūstam spēkus. Šī iemesla dēļ visi, it īpaši miega eksperti, ir ieinteresēti, lai miega kvalitāte būtu pēc iespējas augstāka. Virsmatrači ir viens no tiem ražojumiem, kurš palīdz kompensēt komforta trūkumu dažādās situācijās.

Kādas sajūtas raisās, ja gultā nesavietojas visi tajā gulēt gribošie? Vai arī, ik reizi apgriežoties, partneris aizskar jūs, kā rezultātā tiek traucēts miegs. Savukārt bērni, tiklīdz ieraušas gultā, lai nosnaustos, gluži vai krīt ārā, jo tajā nav pietiekoši vietas pat mazajiem. Galu galā, pat guļot vienam rodas sajūta, ka gultā nepietiek vietas un no tās ik pa reizei izkrīt te kāja, te roka?

Ja pareizi tiek izvēlēta gan gulta, gan matracis, šis ir pirmais solis ceļā uz efektīvu atpūtu. Neaizmirstiet, ka to izmēri ir īpaši svarīgi brīdī, kad izvēlaties virsmatraci. Visam ir jāsaskan, jo galu galā virsmatraci liksiet tiem virsū. Gultai ir jāsaglabā galvenās mēbeles loma, tālāk matracis - un kopā tiem jāatbilst vairākiem kritērijiem – sākot no ērtībām, cietības, pievilcības un izmēra. Ja kāds no šiem kritērijiem izpaliek, jāpadomā par glābēju, virsmatraci.

Kādi ir populārākie virsmatraču izmēri?

Laikus izvēlēts virsmatracis var glābt vai uzturēt jūs sveikus un veselus. Tomēr, nepareizi izvēlēts tā izmērs, nomāks visas labākās īpašības un priekšrocības. Tāpēc, lai virsmatracis nebūtu par lielu vai par mazu, pirms iegādāšanās izmēriet savu gultu. Paturiet prātā, ka virsmatracim pilnībā ir jānoklāj matracis.

Standarta gultu izmēri diktē arī visbiežāk sastopamos virsmatraču izmērus. Populārākie gultu un matraču glābēju izmēri ir 160x200 cm. Tomēr, ņemot vērā to, ka gultas ir dažādas, dažādi ir arī virsmatraču izmēri, kas sākas no 80x200 cm un 90x200 cm, līdz platākajiem 180x200 cm.

Ja jums nepieciešams nestandarta izmērs, ražotāji spēs apmierināt jūsu vajadzības un izgatavos nepieciešamo izmēru. Tomēr izvēloties standarta izmēru jums nebūs jāraizējas, ka maiņas nepieciešamības gadījumā ātri atradīsiet to, kas nepieciešams.

Virsmatraču biezums - ko tas ietekmē?

Virsmatrači – matraču īpašību uzlabotāji, kas spēj tos padarīt cietākus vai mīkstākus. Spēj apņemt ķermeni vai atbalstīt. Virsmatracis pasargā pašu matraci no novalkāšanās un palīdz aizmirst par nelīdzenumiem un trūkumiem. Šīs īpašības protams, ka ir atkarīgas no virsmatrača izmēra, kā arī no augstuma. Ir trīs augstuma tipi:

●       3 cm augstums. Šie, plānie virsmatrači domāti higiēnas nolūkiem. Tie pasargā matraci no putekļiem, netīrumiem utt. Šie virsmatrači paildzinās matrača kalpošanas laiku. Tie ir ieteicami, ja vēlaties pakoriģēt nelīdzenumus vai dīvāna spraugas. Lai kā arī nebūtu, šie virsmatrači neatrisinās komforta jautājumus, tāpēc izmantojiet tos, ja nepieciešamas papildus ērtības un matrača aizsardzība.

●    5 cm augstums.Zelta vidusceļš. Šīs virsmatracis nodrošinās nepieciešamās ērtības un pietiekami atbalstīs ķermeni. Virsmatrači būs izturīgāki, labāk pārklās nelīdzenumus un citas matrača nepilnības.

●      7 cm augstums. Šis virsmatracis būs ideāla izvēle, ja nepieciešams uzlabot matrača sniegtās komforta īpašības. Tiks paslēpti visi vecā matrača trūkumi, izlīdzināsies izgulētās vietas, tiks sniegts komforts un nepieciešamais atbalsts. Paturiet prātā, ka šis nav ilglaicīgs risinājums. Agrāk vai vēlāk vecais matracis būs jānomaina pret jaunu. Tomēr, ja pašlaik to izdarīt nav iespējams, kā pagaidu variants, šāds virsmatracis pavisam noteikti derēs.

Ja nepieciešams paildzināt matrača kalpošanas laiku, vai uzlabot sajūtas miega laikā, virsmatracis būs meklētā atbilde. Precīzu gultas izmēru apzināšana atvieglos meklējumus, kā arī palīdzēs pieņemt pareizāko lēmumu. Tomēr, ja nepieciešams īpašs, nestandarta izmērs, nenolaidiet rokas un parūpējieties par komfortu, jo šādus virsmatračus iespējams izgatavot atbilstoši jūsu vēlmēm un vajadzībām.



Sagatavots pēc Lonas.lv


Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ

Komentāri (0-1 /1)
?? 26.06.2019 13:46
Un virsmatracis maksa vairak neka jauna gulta:)
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top