Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Komercinformācija

Paraksta līgumus par ieguldījumu veikšanu Latgales SEZ teritorijās

18.05.2017
Lai diskutētu par Latgales reģiona izaugsmei aktuāliem jautājumiem un tuvinātu valdības darbu un pieņemtos lēmumus sabiedrībai, otrdien, 16. maijā, kārtējā valdības sēde notika Daugavpilī.

Ministru kabineta sēdē tika izskatīti jautājumi par Latgales reģiona izaugsmi, ražošanas un valsts ceļu tīkla attīstību, augstākās izglītības pārvaldības modernizāciju un Daugavpils pilsētas attīstības perspektīvām.






Pēc valdības sēdes, kurā piedalījās gan pašvaldību, gan dažādu valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, Ministru prezidents Māris Kučinskis, VARAM ministrs Kaspars Gerhards ar Daugavpils pilsētas domes un Latgales speciālās ekonomiskās zonas (Latgales SEZ) pārvaldes vadību apmeklēja vienu no pirmajiem uzņēmējiem, kas ieguvis Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusu – SIA “EAST WEAR” darbojošos šūšanas nozarē.




Pēc svinīgi parakstītiem līgumiem starp Latgales SEZ pārvaldi un trīs Latgales SEZ kapitālsabiedrībām – SIA “EAST WEAR”, SIA “LīvMet” un SIA “IV PLUS” par ieguldījumu veikšanu teju miljons eiro apmērā, tika pasniegtas SEZ apliecības par tiesībām piemērot tiešo nodokļu atvieglojumus. Pirmie Latgales SEZ uzņēmumi atradīsies Daugavpilī, Krāslavā un Līvānu novadā, kuri darbojas šūšanas, metālapstrādes un kokapstrādes nozarēs.


“Lai ražotne atbilstu augstiem starptautiskiem standartiem, uzņēmumā ražošanas procesā tiks veikti vērā ņemami ieguldījumi – iegādātas iekārtas, uzlaboti darba apstākļi, palielināts darba vietu skaits. Veicot ieguldījumus, nākotnē plānots attīstīt ražotni, paplašināt darbību un, protams, ilgtermiņā strādāt ar peļņu. Tādēļ Latgales SEZ statusa iegūšana un nodokļu atlaides būs labs atbalsts uzņēmuma attīstībai, kas veicinās turpmākās investīcijas un paplašināšanos” atzina SIA” EAST WEAR” valdes loceklis Aleksandrs Zlenko.

Līgumu parakstīšanas brīdī piedalījās un klātesošos uzrunāja VARAM ministrs K. Gerhards, kas uzsvēra: “Īstenojot Rīcības plānu Latgales reģiona izaugsmei, esam izveidojuši Latgales speciālo ekonomisko zonu. Šī iniciatīva jau ir sniegusi pirmos rezultātus – Latgales speciālās ekonomiskās zonas darbības 3 mēnešos atbalstīti 4 komersanti, kas plāno piesaistīt 931 tūkst. eiro privātās investīcijas un investīciju rezultātā līdz 2019.gada beigām radīt 31 jaunu darba vietu. Tas apliecina, ka uzņēmēji atzinīgi novērtē valsts sniegtās iespējas attīstīt uzņēmējdarbību Latgales reģionā. Ir radīts pamats turpmākai šī reģiona attīstībai. Tāpēc būtiski neapstāties pie jau sasniegtā un turpināt darbu, lai attīstītu uzņēmējdarbības vidi un radītu jaunas darba vietas reģiona iedzīvotājiem”.


Savā uzrunā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis norādīja, ka nozīmīgs darbs pie reģiona konkurētspējas celšanas un uzņēmējdarbības vides atbalstīšanas ir veicams arī pašvaldībām, kā piemēru minot Daugavpils domes sadarbību ar SIA “EAST WEAR”, kam tuvākajā nākotnē uzņēmumu attīstībai tiks pilnveidoti pievadceļi.

Konsultācijas par Latgales SEZ statusa saņemšanas nosacījumiem var saņemt sazinoties ar Latgales SEZ pārvaldi: e-pasts: [email protected], tālr.: 26511047.




Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top