Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Komercinformācija

Mobilie telefoni un paradumi, kas nogalina ierīces

21.12.2020
Ikdienā mēs izmantojam vairākas viedierīces, un katram no mums ir savi lietošanas paradumi, bet lai ierīce kalpotu mums ilgāk, dažiem paradumiem ir vērts pievērst uzmanību un pat atbrīvoties no tiem.

Visbiežākais iemesls, kāpēc mobilie telefoni nonāk servisa centrā ir fizisks bojājums. Nav iespējams paredzēt ierīces nokrišanu, un šādas neveiklības rezultāts parasti ir sasists ekrāns, salauzts korpuss vai nopietns iekšējo detaļu bojājums. Lai mazinātu bojājumu risku ieteicams uzreiz iegādāties aizsargstikliņu un aizsargapvalku. Tas neglābs jūsu ierīci no kritiena, bet mazinās iespējamas sekas – pēc servisa speciālistu pieredzes, aizsargstikls pasargā ierīces ekrānu 15-20% gadījumu.

Viedtālruņa lietošana vannā, it īpaši, ierīces uzlādes laikā, ir vienkārši bīstama – ne tikai ierīcei, bet arī jūsu dzīvībai. Mitrums ir otrais ierīci ietekmējošais faktors. Lietus lāses, nejauši izlieta kafija vai ūdens – pat neliels mitruma daudzums ietekmē remonta apjomu un izmaksas. Ziemā gadās, ka mobilie telefoni nokrīt sniega kupenā, un tas arī ir ierīcei kaitīgs mitrums.


Daudzi atstāj tālruni lādēties uz visu nakti, nepievēršot uzmanību uzlādes līmenim. Protams, tas akumulatoram nenāk par labu. Tomēr daži mobilie telefoni aprīkoti ar speciālu aizsardzību: kad akumulators ir pilnībā uzlādēts, uzlāde vienkārši tiek pārtraukta. Daudzi joprojām uzskata, ka jauniegādātie mobilie telefoni pilnībā jāizlādē un jāuzlādē 2–3 reizes, tomēr šāds paņēmiens nedarbojas ar litija jonu akumulatoriem. Tāpēc mūsdienu viedtālruņus nav jēgas izlādēt, līdz tie pilnībā izslēdzas, tas neietekmē akumulatora jaudas pieaugumu.

Pakļaut viedtālruni temperatūru svārstībām arī nav ieteicams, piemēram, ja jūs atstāsiet telefonu pa nakti automašīnā, litija jonu akumulators zaudēs daļu savas jaudas. Arī vasarā nepakļaujiet viedtālruni tiešiem saules stariem, jo karstums iznīcina ierīces mikroshēmas, kas, savukārt, noved pie attēla pasliktināšanas vai citu bojājumu rašanās.


Bieži vien, kad mobilie telefoni "uzkārās", lietotāji mēģina novērst šo problēmu saviem spēkiem, mainot iestatījumus un atjaunojot rūpnīcas iestatījumus. Vai arī, palasot forumus, instalē nepārbaudītas lietojumprogrammas un tādā veidā ļauj krāpniekiem piekļūt personiskajai informācijai. Viedtālruņu lietotājiem ieteicams instalēt lietojumprogrammas tikai no Google Play vai App Store, kā arī izmantot antivīrusa programmas. Ļoti iespējams, ka lietotājs pilnībā neizprot, ko viņš dara, un aiz savas neziņas var dalīties ar savu personīgo informāciju.

Tāpēc, ja vēlaties, lai telefons kalpotu jums ilgāku laiku, izvairieties no iespējamiem riskiem, neņemiet ierīci uz vannas istabu vai pludmali, neatstājiet to mašīnā, instalējiet lietojumprogrammas tikai no oficiāliem lietotņu veikaliem un nodrošiniet ierīcei aizsardzību no fiziskiem bojājumiem – aizsargājošo apvalku un stikliņu. Šādi viedtālruņu aksesuāri, kā arī mobilie telefoni plaša klāstā ir pieejami interneta veikalā rdveikals.lv, kur katrs var izvēlēties sev tīkamāko preci, atlasot to pēc vēlamiem parametriem. 


Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top