Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Komercinformācija

Arhitektu birojs - no savrupmājas līdz daudzdzīvokļu namam

08.09.2020
Arhitekti pakalpojumus nodrošina visplašākajā diapazonā - sākot ar privātmājām līdz pat daudzdzīvokļu namu atslēgu nodošanai. Gundara Vīksnas arhitektu birojs palīdz realizēt gan šādus projektus, gan īstenībā vērst vīziju par kādas sabiedriskas ēkas - vai tā būtu bibliotēka, bērnu dārzs vai muzejs - būvniecību. Tāpat arī ražošanas celtnes, industriālās un inženierbūves netiek atstātas bez ievērības - arī šīs šķietamās kastes var pārvērst ēkās ar raksturu.

Arhitekta darbu nevajadzētu novērtēt par zemu, galu galā tieši arhitekti ir tie, kas modelē vidi, kādā dzīvo sabiedrība. Viņi ir noskaņas radītāji, palīdzot izveidot ne vien skaistu un estētiski baudāmu ainavu, bet arī drošu vidi - lai celtnes kalpotu arī pēc vairākiem gadu desmitiem un neapdraudētu garāmgājējus un tajā mītošos iedzīvotājus. Turklāt ne vien nozīmīgs ir projekta rezultātā izveidotais ēkas veidols, bet arī tas, cik ērti tajā saimniekot.

Vārdu sakot, katram ēkas kvadrātmetram arhitekts spēj atrast pielietojumu - jo ne velti kāda telpa ir plašāka, bet cita - šaurāka. Lai pēc iespējas efektīvāk izmantotu telpu, arhitekts vadās pēc loģikas principiem - vērā tiek ņemts telpu izvietojums un secība, paredzot pēc iespējas īsāku un ērtāku ceļu, lai īstenotu ikdienā svarīgās darbības. Tā kā katrs lieks ēkas kvadrātmetrs nozīmē arī papildus izdevumus, arhitekta piesaistīšana rezultātā palīdz arī ieekonomēt līdzekļus.

Tikpat nozīmīgs kā dizains, ir arī racionālais iekārtojums un plānojums, jo katra noteikta būve tiek celta ar konkrētu mērķi. Ēkai jābūt pietiekami atbilstošai un funkcionālai, lai izveidotajās telpās būtu iespējams īstenot ideju, pateicoties kurai šis projekts tapis. Tā piemēram, industriālā celtnē svarīgākais ir ražošanas process, dzīvojamā ēkā - komforts.

Kas ir laba arhitektūra?

G. Vīksnas arhitektu birojs ir pārliecināts, ka laba arhitektūra apvieno abas monētas puses, gādājot gan par estētiski pievilcīgiem dizaina risinājumiem, gan rūpējoties par to, lai tajā ērti būtu iespējams uzturēties un veikt ikdienas uzdevumus. Arhitekts Gundars Vīksna, kas nozarē darbojas jau vairāk kā 30 gadus, uzsver, ka arhitektam jāizturas atbildīgi kā pret dizaina kvalitāti, tā pret funkcionalitāti, nesot atbildību par būvkonstrukcijām.

Tāpēc ne velti tiek apgalvots, ka arhitekta darbs prasa abu smadzeņu pusložu attīstīšanu - vienlaikus nepieciešami radoši un mākslinieciski risinājumi, kā arī matemātiska precizitāte un loģisks aprēķins. Lai arī rasējumi šodien nekur neizpaliek, tomēr lielu lomu spēlē datorprogrammas, kas palīdz veikt mērījumus, lai rezultātā varētu droši īstenot ideju par kādu sevišķi sarežģītu formu izveidošanu un iekļaušanu kopējā ainavā.

Katrā laikmetā, kā skaidro arhitektu biroja vadītājs, bijis kāds, kas nosaka stila tendences, kāds kas tām seko un interpretē, piešķirot savu skatījumu un pārliecību. Laikmetīgā arhitektūra 21. gs. kā nozīmīgu vērtību izceļ saudzīgu attieksmi pret dabu un kā mērķi izvirza piesārņojuma ierobežošanu - tāpēc profesionāli arhitekti pievērš uzmanību videi draudzīgu materiālu izvēlei. Tāpat aktuāli izmantot arī atjaunojamo dabas enerģiju, samazinot izmaksas.


No tā attiecīgi izriet secinājums, ka daba ieņēmusi sevišķi nozīmīgu lomu šodienas cilvēka skatījumā. Tas atspoguļojas arī dizaina risinājumos - mūsdienu arhitektūrā viegli pamanīt lielos logus, kuri dažkārt izvietoti pat visas sienas garumā. Nav vairs populāri ievietot logu katras sienas vidū vai vienu no otra ar atstarpēm. Tādā veidā tiek mazināta robeža starp ārtelpu un iekštelpām. Tāpat laba arhitektūra pārdomā, kā ēka iekļaujas kopējā dabas ainavā.

Nenoliedzami, laba arhitektūra ir arī ir gaumes jautājums - patīk vai nepatīk. Gaumīgs dizains un iekārtojums ir individuālā stila un personības spogulis - kāds dod priekšroku senlatviešu viensētas valdzinājumam un dabiskā koka aromātam, cits sajūsminās par barokālu greznību vai tieši pretēji - minimālismu un askētismu, bet kādu citu, savukārt, saista modernisma arhitektūras paraugi.

Plaša spektra pakalpojumi

Arhitekts ar izkoptām psihologa iemaņām un sarunu virzīšanas prasmi palīdz klientam nonākt pie savu vēlmju un stila izpratnes. Pateicoties sarunām, ieklausīšanās un uzklausīšanas procesam, klienta vēlmes tiek sakārtotas pa plauktiņiem un arhitekts tās materializē taustāmā projektā. Athitekti arvien palīdz piemeklēt dažādas alternatīvas, lai iznākumā iegūtu vislabāko rezultātu, kas apmierinātu pasūtītāju.

Arhitektu birojs piedāvā realizēt dzīvojamo māju, sabiedrisko ēku, industriālo un inženierbūvju projektus. Kā savrupmājā, tā daudzdzīvokļu nama projektēšanā nozīme tiek pievērsta vienotam dizaina konceptam - tas attiecas gan uz harmonisku ārējās vides veidošanu, gan iekštelpu dizainu. Nepieciešams pievērst uzmanību tādiem faktoriem kā aizvējš un saules puse, lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku komfortu, piemēram, āra terases plānošanā.

G. Vīksnas arhitektu biroja darbības loks ir plašs. Tas attiecas ne vien uz ēku daudzveidību, kam tiek izveidoti projekti, bet arī vērtējot kolektīva daudzpusību. Vienkopus strādā inženieri, arhitekti, interjera dizaineri un ainavu arhitekti. Tas palīdz izveidot pēc iespējas viengabalaināku un nesadrumstalotāku kopējo ēkas tēlu. Turklāt tā ir būtiska G. Vīksnas arhitektu biroja priekšrocība - nav jāpiesaista papildus speciālisti un jārēķinās ar liekiem tēriņiem.

Kopumā realizēti vairāk kā 1000 projekti un G. Vīksnas biroja portfolio piepildījies visdažādākā rakstura pasūtījumiem. Šobrīd arhitektu birojā visbiežāk tiek veidotas sabiedriskās ēkas - tās paredzētas lielākam cilvēku skaitam un noteiktam mērķim. Tāpat šajās būvēs jo sevišķi svarīgs ir funkcionālisma un drošas ekspluatācijas faktors. Lai iepazītu arhitektu biroja rokrakstu, plašāk ar viņu īstenotajiem projektiem var iepazīties mājas lapā:https://gvbirojs.lv/.

Projekta realizācija budžetā un laikā

G. Vīksnas arhitektu birojs lepojas ne vien ar mūsdienīgiem un estētiski pārdomātiem dizaina risinājumiem. Tāpat nozīmīgs faktors ir biroja uzticamība - tāpēc arhitektu birojs nodrošina iekļaušanos gan budžetā, gan termiņos. Turklāt, pateicoties profesionāla arhitekta skatījumam, tēriņus iespējams samazināt.

Neprofesionāls ēkas plānojums var tās platību nevajadzīgi palielināt, attiecīgi arī paaugstinot būvniecības izmaksas. Profesionāli arhitekti, savukārt, nodrošina pārdomātu kvadratūras izmantojumu - katram kvadrātmetram piešķirot nozīmi un gādājot par funkcionālu platības izmantojumu. Tāpat nevajadzētu nonicināt arī ainavu arhitektūras nozīmi - tas ir nozīmīgs atmosfēru un vidi veidojošs faktors.

G. Vīksnas arhitektu birojs pakalpojumus sniedz visā Latvijas teritorijā, tāpat projekti realizēti arī ārzemēs. Arhitektu biroji atrodas divās Latvijas pilsētās - Rīgā, Krūzes ielā 3 un Liepājā, Dīķa ielā 11. Ar Rīgas biroju iespējams sazināties pa tālruni +37167817121, bet Liepājas biroju - +37163424067. Interesējošo jautājumu var uzdot arī mājas lapā šeit un vienoties par klātienes konsultāciju, lai realizētu sava projekta ieceri kompetentu un pieredzējušu arhitektu vadībā.




Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top