Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Komercinformācija

Putekļu sūcēji un to apkope – kas biežāk tiek aizmirsts

14.05.2020
Cīņā pret putekļiem labākais un efektīvākais ierocis ir putekļu sūcējs. Šobrīd tirgū putekļu sūcēji tiek piedāvāti katrai gaumei un maciņam, un nereti visi domā, ka vienīgās izmaksas, kas rodas pēc ierīces iegādes, veido tikai putekļu maisiņi, tāpēc izvēlas putekļu sūcēju ar konteineru vai ūdens filtru. Nav maisiņu – nav problēmu. Bet gluži tā nav. 




Jāatceras par regulāru filtru maiņu – motora un izplūdes filtri. Cik bieži vai reti tas jādara ir atkarīgs no tā, cik bieži ierīce tiek lietota. Optimālais periods, kad ieteicams mainīt filtrus bezmaisu putekļu sūcējiem, ir reizi sešos mēnešos. Daži putekļu sūcēji ir aprīkoti ar filtru, kuru drīkst mazgāt. Mainīt šādus filtrus vajag vēl retāk, bet tiem nepieciešama kārtīga mazgāšana, skalošana un žāvēšana.


Ja tomēr jūsu sirdi ir iekarojuši putekļu sūcēji ar maisu, nevajag aizmirst, ka pilnu maisu nav vēlams turēt putekļu sūcējā pārāk ilgi, pat ja ierīce netiek bieži lietota. Pārtikas produktu drupatas, suņu spalvas un citas organiskās vielas, kas nonāk ierīcē, sāk ar laiku smakot. Putekļu sūcēji ar maisu jāiztukšo vismaz ik pēc 6 - 8 nedēļām.

Populāri ir arī putekļu sūcēji ar ūdens filtru. Ja lietojat šādu ierīci, obligāti iztīriet to konteineru pēc katras lietošanas reizes, lai tajā nepaliek mitrums, kas nelabvēlīgi iedarbojas uz motoru. Turklāt, mitrumā labi vairojas baktērijas, tāpēc sausai uzkopšanai paredzētas ierīces var radīt nepatīkamu smaku, ja tajos regulāri tiek iesūkts mitrums.

Neaizmirstiet pēc katras uzkopšanas reizes iztīrīt ierīces birsti no matiem, dzīvnieku spalvām un putekļiem. Ja ap birstes sariņiem būs satinušies mati vai dzīvnieku spalvas, tad pasliktināsies putekļu sūkšanas efektivitāte un uzkopšanas rezultāts kopumā.



Putekļu sūcējs ir liels palīgs mūsu ikdienas mājas uzkopšanas darbos, tāpēc arī to kopšanai un uzturēšanai jāvelta laiks un nauda, lai ierīce labi kalpotu vairākus gadus. Izvēlēties un iegādāties jums piemērotāku putekļu sūceju varat arī mūsu interneta veikalā. 

Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top