Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Komercinformācija

Ko iesākt ar slidenām grīdām?

08.01.2020
Mitrums, kas telpās tiek ienests ar apaviem, bojā ne tikai grīdas, bet var būt arī bīstams, jo uz slapjas grīdas ir viegli paslīdēt. Lai pasargātu grīdas segumu no pārāk ātras nodilšanas, saglabātu tā labo izskatu, kā arī – gādātu par drošību, ieteicams padomāt par risinājumiem mitruma absorbēšanai. Vienkāršākais un efektīvākais veids – maināmie paklāji. Tādēļ šoreiz vairāk par to, kur novietot maināmos paklājus un kā tas var palīdzēt saudzēt grīdas.

Bīstamo zonu karte

Ikvienā telpā atkarībā no plānojuma un mēbeļu izvietojuma ir gan nosacīti drošas, gan bīstamas zonas. Runājot par slidenām grīdām, pie bīstamajām zonām nenoliedzami būtu jāpieskaita:

●     Ieejas zona. No āra tiek ienesti ne tikai gruži, bet arī mitrums vai sniegs, kas kūstot rada peļķes. Attiecīgi zonas pie durvīm var kļūt slapjas un potenciāli bīstamas.

●     Virtuve. Virtuvē pastāv vairāki riska faktori – gan izšļakstītais ūdens no izlietnes, gan arī potenciāli kādas ēdiena atliekas, kas būs vēl bīstamāk.

●     Vieta pie dzeramā ūdens aparāta. Nereti birojos un sabiedriskās iestādēs ir pieejami dzeramā ūdens aparāti. Kaut gan ūdens ir slēgtā toverī un tiek dozēts, tas tāpat var
izšļakstīties un padarīt grīdu slidenu.

●     Labierīcības. Sanitārajās telpās ir daudz iespēju izšļakstīt ūdeni un attiecīgi padarīt grīdas slidenas.

●     Roku mazgāšanas punkti. Nereti sabiedriskās iestādēs ir atsevišķas izlietnes, kas paredzētas tieši roku nomazgāšanai. Arī šādas vietas var būt potenciāli bīstamas.

●     Ražotnes. Jebkur, kur notiek darbs ar dažādām vielām un produktiem, pastāv iespēja, ka kaut kas nokritīs un grīda kļūs slidena.
 
Risinājumi slidenu un netīru grīdu sakopšanai

Lai novērstu potenciālu bīstamību, liekais mitrums no grīdas jāsavāc pēc iespējas ātrāk. To var paveikt, piemēram, turot rokas stiepiena attālumā mopu vai grīdas lupatu, kas ļautu ikvienam pēc sevis savākt mitrumu, tikko tas radies. Taču arī pēc uzslaucīšanas ar mopu grīda nekļūst sausa uzreiz, paliek neliela un potenciāli bīstama mitruma kārtiņa. Tādēļ drošāks variants ir profesionāli maināmie paklāji. Paklāji ar gumijas pamatni un kokvilnas šķiedru ir lielisks risinājums. To var novietot visās zonās, kur varētu būt vairāk mitruma. Vietās, kur ir intensīva cilvēku plūsma, gumijas paklāji jeb skreiperi var tikt novietoti kopā ar mikrošķiedras paklāju, lai savāktu maksimāli daudz mitruma, gružu un sniega no nācēju apaviem.

Foto: Berendsen.lv


Priekšrocības, ko sniedz profesionāli gumijas paklāji jeb skreiperi

Sausa grīda
– gumijas pamatne notur izkusušu sniegu un lietus ūdeni paklājā.

Grīda tiek saudzēta
– ja pie ieejas zonas ir lamināts, parkets vai dēļu grīda, paklāji ar gumijas pamatni ļaus šo grīdas segumu pasargāt no sabojāšanās.

Slīdamības novēršana
– paklāji ar gumijas pamatni ir stabili un neslīd. Tie savāc mitrumu un ļauj droši pa tiem pārvietoties.

Liela ūdens savākšanas kapacitāte
– «Elis» piedāvātie paklāji ir veidoti tā, lai savāktu pēc iespējas vairāk ūdeni un to droši noturētu paklājā, pateicoties paaugatinātām gumijas maliņām, kas darbojas kā vannīte.

«Elis» piedāvātie gumijas paklāji–skreiperi var tikt novietoti ne tikai telpās, bet arī ārā. Tas ir īpaši ērti objektos, kur sagaidāma liela cilvēku plūsma vai liels gružu daudzums, ārā novietots paklājs ļauj pasargāt telpas no lielākās daļas netīrumu jau pirms nonākšanas telpās. Lai skreiperi lietotu ārā pie ieejas un tas pilnvērtīgi pildītu savas funkcijas, lievenim jābūt ar jumtu. Papildu tīrībai telpās ieteicams novietot arī maināmo kokvilnas, mikrošķiedras vai neilona paklāju.

«Elis» maināmo paklāju servisa sniegtās priekšrocības

Rūpēm par darbinieku un klientu drošību un telpu tīrību nav jābūt papildu apgrūtinājumam vai administratīvam slogam. Rūpes par paklāju nomaiņu un tīrību vislabāk uzticēt ārpakalpojumam, kas spēs to paveikt ātri un profesionāli. Ieskatieties vietnē Elis.com un uzziniet vairāk!





Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top