Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Komercinformācija

Pieci matraču veidi šķērsgriezumā

07.01.2020
Matrači ir viena no lietām, kas atrodama ikvienā mājoklī, turklāt to nozīmi nav iespējams pārvērtēt. Ja tas ir ērts un Tavām vajadzībām piemērots, matracis nodrošinās lielisku miegu, savukārt pretējā gadījumā gulēšana nebūs patīkama, un sekas nāksies izjust arī nomoda stundās. Šajā rakstā iepazīstināsim Tevi ar izplatītākajiem matraču veidiem un priekšrocībām, ko katrs no tiem sniedz!

Atsperu matrači – ikvienam zināma klasika

Kurš gan kaut reizi mūžā nav gulējis uz atsperu matrača, vai ne? To galvenā priekšrocība ir ļoti plašais klāsts gan izmēru, gan risinājumu ziņā, un lietotājiem tiek piedāvāti arvien modernāki atsperu matrači. Tāpat jāuzteic atsperu matraču spēja elpot – pateicoties atsperēm, gaiss tajos var labi cirkulēt.

Foto: Shutterstock.com
 
Atsperu matracis var būt vai nu ar atsperu bloku, kurā visas atsperes ir savienotas (Bonell tipa matrači), vai ar atsevišķām atsperēm, kas atrodas “kabatās” (piemērs redzams augšējā attēlā). Otrais variants ir labāks, jo katra atspere darbojas neatkarīgi, līdz ar to nodrošinot vienmērīgāku atbalstu. To īpaši novērtēs pāri – smagākais partneris savā gultas pusē neradīs “bedri”. Bonell tipa matrači savukārt ir lētāki, taču arī to kalpošanas mūžs ir īsāks.

Putu matrači iekaro arvien vairākas sirdis

Foto: Shutterstock.com
 
Gulēšana putu matracī rada īpašas sajūtas, jo tas ieņem gulētāja ķermeņa formu; tieši šī iemesla dēļ arī putu matracis visbiežāk tiek iegādāts. Vērā jāņem fakts, ka putu matracī gaiss necirkulē tik labi kā atsperu matracī, tāpēc tas labi uztur ķermeņa siltumu – īpaši noderīgi, ja esi iecienījis gulēt vēsā telpā un gribi, lai siltumu nodrošina sega komplektā ar matraci. Vēl viens šo matraču pluss – tie praktiski vienmēr tiek izgatavoti no antialerģiskiem materiāliem.

Dabīgs un izturīgs risinājums – lateksa matracis

Foto: Shutterstock.com
 
Lateksa matrači tiek izgatavoti no kaučuka sulas, kas ir dabīgs materiāls, tāpēc šos matračus mēdz ieteikt cilvēkiem ar alerģijām vai astmu. Lai gan šiem matračiem, tāpat kā putu un atsperu, ir dažādi cietības līmeņi, kopumā ņemot, lateksa matrači ir cietāki, kā arī vislabāk elpo. Arī to kalpošanas laiks ir ļoti garš, taču jārēķinās, ka lateksa matrača iegāde maciņu var likt pavērt visai plaši.

Piepūšamie matrači – tikai ārpus mājām

Foto: Shutterstock.com
 
Ieraugot piepūšamo matraču cenas, kādam prātā varētu ienākt doma to pamēģināt arī savā guļamistabā, taču šāds risinājums noteikti nav atbalstāms. Piepūšamie matrači neelpo, nenodrošina nepieciešamo atbalstu (kas rezultējas stīvā mugurā, kaklā un locītavās no rīta), ir regulāri jāpiepumpē, un katra partnera kustība būs jūtama arī Tev. Un nemaz nepieminēsim kaķus – viens nevainīgs lēciens, un matracis dažu sekunžu laikā būs tukšs! Šo iemeslu dēļ piepūšamos matračus izmanto vien festivālos, pārgājienos un citās situācijās, kad “īsto” matraci līdzi paņemt nav iespējams.

Virsmatracis ir labs veids, kā “atjaunot” esošo matraci

Foto: 1a.lv

Ja esošais matracis ir nolietojies (vai arī vēlies tā nolietošanos aizkavēt), piemērots un izdevīgs risinājums ir virsmatracis.
Tas ir plānāks par matraci (parasti – 5 līdz 7 centimetrus augsts), taču līdz ar to arī ievērojami lētāks, un, kā iespējams spriest pēc nosaukuma, virsmatraci ir paredzēts likt uz esošā matrača. Tas ir arī labs risinājums ciemiņu izguldīšanai – virsmatraci var novietot arī uz dīvāna, pasargājot to no nolietojuma (un gulēšanu padarot ērtāku), un arī dažu nakšu aizvadīšana tikai uz virsmatrača diskomfortu neradīs.

Ja arī Tavā guļamistabā nepieciešams jauns
matracis, nekavējies – jo ērtāka gulēšana, jo patīkamāka dzīve! Virkni dažādu matraču un virsmatraču piedāvā viedveikals 1a.lv, tāpēc sev piemērotu risinājumu atradīs ikviens, turklāt matraci, ja tas būs nepieciešams, kurjers piegādās līdz pat Tavas mājas durvīm!



Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top