Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Komercinformācija

Privātie kredīti: kā neiekļūt lamatās

29.10.2019
Mēs bieži saskaramies ar situācijām, kad nauda ir vajadzīga steidzami, bet bankas stūrgalvīgi atsaka kredītu, jo mūsu kredītvēsturi nevar nosaukt par “ideālu”. Vispār jau iemesli atteikumam var būt daudz un dažādi, bet, ja jūs kādreiz neesat nopietni attiecies pret savām finanšu saistībām, tad pierādīt savu atbildīgumu jums nāksies vēl ļoti ilgi. Runāsim tieši: bankas un to darbinieki nav ieinteresēti izsniegt kredītus aizņēmējiem ar sliktu kredītvēsturi, viņi jau iepriekš nevēlas radīt sev problēmas. Bet sliktākais, kas var notikt ar potenciālo aizņēmēju ir tad, ja slikta kredītvēsture nāk komplektā ar oficiālas darbavietas neesamību. Šādā gadījumā atliek tikai viena izeja – mikrofinanšu organizācijas ar pārmērīgi augstām procentu likmēm vai Latvijas privātie kreditori. 

Šie kreditori mīl reklamēt sevi ar parastu sludinājumu palīdzību vai nelielām reklāmas akcijām dažādos interneta resursos. Pavisam nesen mūs ieinteresēja šādi piedāvājumi un mēs nolēmām reāli salīdzināt to nosacījumus ar banku nosacījumiem. Mēs iegājām ss.com un vērsāmies pēc palīdzības pie dažādiem Latvijas privātajiem kreditoriem. Teikšu uzreiz, mūs gaidīja pilnīga vilšanās, bet pats galvenais – mēs patiešām varējām nokļūt krāpnieku nagos. Un tā, visizplatītākie privāto kreditoru triki, kas patiesībā izrādījās afēristi. 

Kāda var būt privāto kreditoru krāpšana 

Pirmais krāpšanas veids – naudas izspiešana par kredītlīguma noformēšanu. Ja jūsu izvēlētais privātais kreditors jau iepriekš prasīs jums apmaksāt notāra pakalpojumus, apdrošināšanu vai vēl kādu pakalpojumu, palūdziet tam sniegt pilnu informāciju par sevi. Kad saņemsiet šādu informāciju, pameklējiet šo personu sociālajos tīklos vai mēģiniet vienkārši ievadīt meklētājā kreditora vārdu un uzvārdu. Ja par šo cilvēku neatradīsiet nekādu informāciju – tā būs pirmā krāpšanas pazīme un pierādījums tam, ka jūs patiešām grib apmānīt. Pievērsiet uzmanību, ka īsti krāpnieki vienmēr atradīs iemeslu, lai netiktos ar jums aci pret aci: viņi var dzīvot otrā pilsētas vai Latvijas galā, un viņiem katastrofiski nebūs laika, lai tiktos ar jums. Nereti kreditoru pārstāvēs meitene vai sieviete, jo vājais dzimums taču izraisa lielāku uzticību. Bet ja gribēsiet uzzināt, kam tieši pieder bankas konts, uz kuru jāpārskaita nauda, izrādīsies, ka tas ir reģistrēts uz privātā kreditora radinieka vārda vai tam vispār nav īpašnieka.

Otrais krāpšanas tips – jūsu internetbankas piekļuves datu iegūšana. Parasti šī krāpšanas shēma sākas ar telefona zvanu no jauna cilvēka. Vēlāk ar jums sazināsies tikai ar īsziņu palīdzību. Galvenā pazīme, ka tā ir noziedzīga shēma - jūs nekad nesatiksiet savu kreditoru dzīvē. Viens no galvenajiem šīs afēras momentiem ir tas, ka jums tiks prasīts galvotājs. Pēc tam, kad kredīts tiks noformēts, bet nauda tiks pārskaitīta uz jūsu bankas kontu, krāpnieki uzreiz pārskaitīs kredīta naudu uz savu fiktīvo kontu. 

Trešais krāpšanas tips – visu jūsu parādu pilnīga dzēšana ar vienu lielu privātā kreditora naudas summu. Jums tiks piedāvāti samērā izdevīgi gada procenti, kā arī jums būs jāsniedz pilna informācija par sevi, ieskaitot visus dokumentus par neatmaksātajiem kredītiem, hipotēkām u.t.t. Bet, lai novērtētu jūsu darbību un jūsu agrāko kreditoru tiesiskumu, no jums tiks pieprasīta neliela samaksa par jurista pakalpojumiem (aptuveni 100 eiro). Vēlāk sāksies pats interesantākais – jums piezvanīs šis privātais kreditors un izliksies, ka par jums tas nekad neko nav dzirdējis, bet painteresēsies, kāpēc jūs pie viņa esat vērsies un ar ko viņš jums var palīdzēt. Tādā veidā jums tiks izskaidrots, ka nomaksātie 100 eiro iztērēti, lai pārbaudītu jūsu identitāti u.t.t., un bez šī maksājuma nav bijis iespējams iztikt. Rezultātā privātais kreditors atteiks jums kredītu, naudu jūs nesaņemsiet, bet 100 eiro būs neatgriežami iztērēti.  

Alternatīva privātajiem kreditoriem Latvijā 

Kā noticēt privātajam kreditoram un nenokļūt krāpnieku lamatās? Varbūt Latvijā ir cits naudas aizņemšanās veids? Pārejot no bankām uzreiz pie privātajiem kreditoriem, daudzi aizmirst par Latvijas finanšu tirgus struktūru un par vēl vienu kreditoru līmeni – kredītu kompānijām. Tās ir pilnīgi legālas finanšu iestādes Latvijā, kas piedāvā virkni kredītu programmu dažādos virzienos. Turklāt šo kreditoru procentu likme ne pārāk atšķiras no banku procentiem, savukārt prasības aizņēmējiem nav tik striktas. Vienā no šādām organizācijām ar nosaukumu Latvijas Kredītu Centrs saņemt izdevīgu kredītu var pat ārvalstīs strādājošie Latvijas pilsoņi. Neskatoties uz šādu finanšu pieejamību (kredīti šeit nav dārgi), šo kompāniju klienti nepieciešamo naudas summu var saņemt uzreiz savās mājās ar kurjera palīdzību. Rezultātā jūs iegūsiet uzticamu un izdevīgu kreditoru, kuram ir birojs, statūtu dokumenti, licence u.t.t. 



Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top