Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Komercinformācija

Kur nopirkt automašīnu Latvijā

29.10.2019
Latvijā vairs nepastāv auto tirgus kā teritoriāla telpa, kur agrāk pulcējās desmitiem tūkstoši auto īpašnieku cerībā pārdot savu automašīnu. Cilvēki brauca uz auto tirgu cerībā atrast kāroto automašīnu par izdevīgu cenu, bet ja automašīnas cena nākamajam īpašniekam šķita paaugstināta, viņš varēja arī mazliet patirgoties. Rezultātā auto iegāde bija ātra un izdevīga. Pircēji varēja aplūkot desmitiem automašīnu, un katram bija iespēja realitātē salīdzināt dažādus auto. Tomēr šādiem auto tirgiem Latvijā bija arī savi trūkumi – ne visiem bija ērti nokļūt līdz pilsētai, kur atradās vislielākais tirdzniecības laukums, kāds nepaspēja ierasties uz šādu auto tirgu tā darba laikā. Un, protams, jebkura pārvietošanās nozīmēja arī papildus laiku un naudu. 

Šodien auto tirgus Latvijā ir mainījis savas ierastās iezīmes un kļuvis daudz pieejamāks, daudzfunkcionālāks. Tagad Latvijā ir daudzi auto tirgi, bet nokļūt tajos iespējams pat, neizejot no mājām. Šādi auto tirgi – tie ir virtuālie tirdzniecības laukumi ar ļoti daudzām automašīnām, kuras iespējams ne tikai nopirkt, bet arī noformēt kredītā, līzingā vai nomā. Daudzi portāli ar auto sludinājumiem kļuvuši daudzfunkcionāli: šeit notiek ne tikai tirdzniecība ar automašīnām, bet arī tiek piedāvātas iespējas noformēt apdrošināšanu, iziet tehnisko apskati, iegādāties auto aksesuārus, rezerves daļas vai pasūtīt citus papildus pakalpojumus. Online auto tirgi tādi ir lielākoties tikai savā nosaukumā, jo šeit tiek pārdotas ne tikai automašīnas, bet arī moto tehnika, komerctransports, velosipēdi, lidmašīnas un pat jūras kuģi. Vienvārdsakot, viss tas, ar ko iespējams pārvietoties. 

Auto tirgu klasifikācija 
Interneta plašumos jūs varēsiet atrast vairākus desmitus Latvijas auto tirgu, bet pievērsiet uzmanību, ka automašīnas var piedāvāt dažādas personas un kompānijas. Lielākā daļa auto tirgu Latvijā sadarbojas viens ar otru, veidojot veselu tirdzniecības platformu, jo tas ir ļoti izdevīgi – cilvēki grib iepirkties lielākajos tirdzniecības laukumos, kur iespējams izvēlēties, salīdzināt un apskatīt viseksotiskākos auto modeļus. Tāpēc dažas kompānijas, tādas kā Nord Auto Līzings, atļauj noformēt automašīnas iegādi ne tikai no sava auto parka, bet arī no savu partneru piedāvājuma. 

Pirmais auto tirgu tips Latvijā – interneta portāli ar auto sludinājumiem, kur automašīnu iespējams gan nopirkt, gan pārdot. Šādu tīmekļa vietņu lietotājiem izstrādāti ērti filtri, kas ļauj ātri atrast vajadzīgo auto, lai pēc tam apskatītos pievienotās automašīnas fotogrāfijas vai video. Citiem vārdiem sakot, jūs mājās varat apskatīties sev interesējošās automašīnas, lai salīdzinātu un izvēlētos vispiemērotāko variantu. Izmantojot šādu auto tirgu, pircējs var viegli sazināties ar pārdevēju pa telefonu un apspriest visus sev interesējušos jautājumus, lūgt nofotografēt konkrētas automašīnas daļas vai detaļas. 

Otrs auto tirgu tips – autoplači, kas savā ziņā līdzinās  agrākajiem Latvijas auto tirgiem. Autoplačos var sastapt kā jaunas automašīnas, tā arī lietotas, bet lielu daļu transporta šeit piedāvā starpnieki, kas pārdzen transportlīdzekļus no Eiropas un Lielbritānijas. Ja jums nav iespēja pārdot savu automašīnu patstāvīgi, tad tirgošanos var uzticēt tieši autoplacim. Turklāt autoplači parasti sadarbojas ar finanšu kompānijām Latvijā, tāpēc nopirkt auto šeit varēs kā kredītā, tā arī līzingā. 

Trešā Latvijas auto tirgus sastāvdaļa – auto saloni. Parasti auto salonu Latvijā pārstāv viens konkrēts zīmols, bet nereti – uzreiz vairāki. Latvijas auto salonos pircējam ir iespēja ne tikai iegādāties jaunu automašīnu, bet arī mainīt savu (šī paša zīmola) lietoto automašīnu pret jaunu, bet ar piemaksu. Tādā veidā klientam nav jāmeklē pircējs savai automašīnai, lai nopirku jaunu. Auto saloniem Latvijā ir savas oficiālās lapas, kur var uzzināt iegādes nosacījumus, salīdzināt automašīnu parametrus un apskatīties vispopulārākos modeļus. 

Ceturtais Latvijas auto tirgus segments – līzinga kompānijas jeb finanšu struktūras, kas piedāvā savus auto parkus. Un kaut arī galvenais šādu kompāniju virziens ir finansēšana, tās var piedāvāt plašu vieglo transportlīdzekļu sortimentu, kā arī moto, velo tehniku un pat jūras kuģus. Parasti šo kompāniju transportlīdzekļus iespējams aplūkot to oficiālajās tīmekļa vietnēs. Ja gribēsiet iegādāties automašīnu Latvijā līzingā, tad tieši šeit iespējams pasūtīt papildus pakalpojumus: apdrošināšanu, tehnisko apskati, servisu u.t.t. Jūsu esošā automašīna jebkurā gadījumā var būt kā pirmā iemaksa vai kļūt par ķīlas īpašumu. Darījuma noformēšana notiek ātri, jo aizņēmējam netiek izvirzītas tikpat kā nekādas prasības. Lai izdarītu vispiemērotāko izvēli, jums nāksies personīgi iepazīties ar katru piedāvājumu, lai salīdzinātu un paliktu pie visoptimālākā. 



Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top