Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Sabiedrība

Rēzeknes slimnīcā atkārtoti atsaka palīdzību akūtai pacientei

22.07.2019
Rēzeknes slimnīcas ārsts Georgijs Tihonovs, kurš reiz jau aizsūtījis mājās smagi slimu infarkta pacientu un tagad par to tiek tiesāts, iespējams, atkal pieļāvis līdzīgu situāciju. Nepiesaistot neirologu, naktī uz piektdienu, 19. jūliju, no Rēzeknes uzņemšanas nodaļas izrakstīta paciente ar insulta pazīmēm. Tikai pēc ģimenes pūlēm, slimnieci nogādājot Daugavpils slimnīcā, piesaistīta insulta vienība, kura konstatējusi diagnozi – insults.

Līdzcilvēku sašutumu mikroblogošanas vietnē "Twitter" izsaukuši dzejnieces Ilzes Spergas pagājušās nakts ieraksti par piedzīvoto Rēzeknes slimnīcā. Uzņemšanas ārsts neatliekamās palīdzības mediķu slimnīcā nogādāto Ilzes mammu ar insulta pazīmēm pēc datortomogrāfijas rezultātu saņemšanas sūtīja mājās.

"Būtu viņa izrakstīta vienkārši tāpat, bet māsa prasījusi, vai tad tiešām sistēmu nekādu neuzliks, kādas zāles, ja ir insults – trombolīze vai ko, neko nedarīs? Neko netaisīs, kas notiks? Tajā pašā laikā mamma, kas pa dienu ir staigājusi, runājusi skaidri, normāli, lāga nevar paiet, vispār vairs nerunā, lūpu kaktiņi nošļukuši, seja nedzīva. Es tam ārstam, tam Tihonovam arī prasīju, vai tas ir ok, un tad viņš sāka man brukt virsū, ko es iedomājos, vai es esmu gudrāka par ārstiem, ja datortomogrāfijā tas neparādās, tātad nav. Vienā mirklī viņš vilka nost halātu savu un deva man, nu, ja jūs esat ārsts. Savukārt māsa man ieteica sazināties ar Daugavpili," stāstīja pacientes meita Ilze.

Daugavpils slimnīcā Ilzes mamma ievesta ap četriem no rīta. Pēc Ilzes teiktā, neirologa uz vietas nav bijis, bet mediķi bijuši laipni, mamma ievietota novērošanas palātā un laikā  starp pulksten 11 un 12 piesaistīta insulta vienība. Tā konstatējusi insultu un prognozē, ka runas traucējumi varētu saglabāties.

Par Rēzeknes slimnīcas ārstu Georgiju Tihonovu Latvijas Televīzija stāstīja jau pirms četriem gadiem. Toreiz viņš, par spīti tuvinieku raizēm, mājās nosūtīja infarkta pacientu, kurš dažu stundu laikā nomira. Par šo gadījumu rit tiesa, Tihonovs apsūdzēts par nolaidīgu ārsta pienākumu pildīšanu, bet darbu Rēzeknes slimnīcā turpina. Un atkal ir aizdomas, ka ārsts izrakstījis smagi slimu pacientu – šoreiz nepieaicinot neirologu, lai arī Rēzeknes slimnīcā darbojas insulta vienība. Slimnīca uzskata, ka šajā gadījumā tika izdarīts viss iespējamais un nepieciešamais.

Jau gadiem, mācot sabiedrībai atpazīt insultu, uzsvērts – izšķirošs ir laiks. Nacionālajā veselības dienestā (NVD) apgalvo: abās – gan Rēzeknes, gan Daugavpils – slimnīcās jābūt visam nepieciešamajam, lai pacients ar insulta pazīmēm palīdzību saņemtu nekavējoties.

"NVD slēdz līgumu ar ārstniecības iestādēm par insulta vienību tikai ar tām iestādēm, kuras var nodrošināt šo pakalpojumu 24 stundas diennaktī. Ārsta apskatei ir jānotiek 10 minūšu laikā, neirologa apskatei 15 minūšu laikā, datortomogrāfijai 25 minūšu laikā,  datortomogrāfijas interpretācija jāsaņem 45 minūšu laikā un trombolīze, ja par tādu ir lēmis ārstējošais ārsts, 60 minūšu laikā," norādīja NVD Stacionāro pakalpojumu nodaļas vadītājas vietniece Kristīne Putniņa.

Ja vadlīnijas paredz minētās darbības veikt stundas laikā, Ilzes mamma pie insulta brigādes nonāca pēc vairāk nekā pusdiennakts. Šis gadījums būs jāvērtē Veselības inspekcijai, bet, kā norāda atbildīgajā ministrijā – par ārsta sertifikāta atņemšanu var lemt tikai tiesa, līdz tam par speciālistu izvēli atbild ārstniecības iestāžu vadība.


Avots : Lsm.lv


Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ

Komentāri (0-8 /8)
Antonija 22.07.2019 15:08
Es par dakteri Tihonovu varu tekt tikai labu kā par speciālistu tā arī par cilvēku.Kad es pagājušajā gadā biju uzņemšanas nodaļa ar smagu sirdslēkmi,dakters izdarīja visu nepieciešamo,bija iejūtīgs un cilvēcīgs. arī procedūru surds pārbaudei viņš veica prasmīgi.'
Varētu būt ka dzejniece nebūdama speciāliste medicīnā nepamatoti uzbruka dakterim.
Antonij 22.07.2019 15:24
Cik tev tas ģestapovietis samaksāja...
Poģi 22.07.2019 15:41
Vairak ticams butu ja viņa viņu ar kukuli apmierinaja. Kur nu arsts pacientam maksatu absurds.
Poģi 22.07.2019 17:53
Ja Tihonovs grib palikt medicinas solidaritate viņam jaatmet alhokola lietošana jo daži saka ka viņam ar to problemas.
Antonija 22.07.2019 21:36
Poģi 22.07.2019 15:41
Vairak ticams butu ja viņa viņu ar kukuli apmierinaja. Kur nu arsts pacientam maksatu absurds.
Tev acīmredzot nav nojausmas,ka ir vēl speciālisti,kuri neņem kukuļus
Atbalsts Spergas kundzei 23.07.2019 07:54
Pareizi dara Spergas kundze, ka aizstāv savas tiesības saņemt kvalitatīvu un kvalificētu medicīnisko palīdzību. Cik ir tādu, kuri neko, izņemot pazemojumus un noziedzīgu paviršību no mūsu "mediķiem", nav saņēmuši un klusē! Jābūt aktīviem savu tiesību aizstāvjiem, nevis klusējot to norīt, tikai tā savu un visas sabiedrības dzīvi var darīt labāku!
J G 23.07.2019 09:04
Mēs arī ar to sastapamies.Viņš visus sūta ārstēties pie ģimenes ārsta.Lai gan smagā HOPS formā vajadzētu hospitalizēt lai naņemt slimības обострение vajadzētu stacionārā.
Juris 30.07.2019 10:18
Rēzeknes slimnīcas arstu profesionālais līmenis nožēlojami zems
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top