Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Sabiedrība

Būs silti

08.06.2018
Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā būs silts un vietām pat karsts laiks. Nākamās nedēļas vidū Latviju šķērsos nokrišņu zona, pēc kuras karstums atkāpsies.

Šī darba nedēļa iezīmējās ar krasu laikapstākļu maiņu. Pirmdien priekšpusdienā virs Latvijas vēl atradās siltā gaisa masa, bet dienas gaitā teritoriju no ziemeļiem pakāpeniski šķērsoja aukstā atmosfēras fronte, kas daudzviet Latvijā atnesa nelielu īslaicīgu lietu, dažviet arī pērkona negaisu.



Nedēļas sākumā  pūta mērens līdz mēreni stiprs ziemeļu puses vējš, daudzviet brāzmās sasniedzot 15-19 m/s, Daugavgrīvā pat 21 m/s. Latvijā ieplūda aukstāks gaiss, un nedēļas vidū, pierimstot vējam un debesīm skaidrojoties, dažviet novērota salna līdz 0…-3 grādiem, kā arī tika uzstādīts jauns 6.jūnija minimālās temperatūras rekords  Saldū +2,9 grādi.


Nedēļas nogalē virs Latvijas laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, līdz ar to debesis būs vien daļēji mākoņainas un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pakāpeniski ieplūdīs siltāka gaisa masa. Ja naktī uz sestdienu, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra vēl daudzviet pazemināsies līdz +2…+7° un vietām zāles virskārtā gaidāma salna līdz 0...-2 grādiem, tad turpmākajās naktīs gaisa temperatūra nebūs zemāka par +8…+13 grādiem, bet svētdien dienas laikā daudzviet gaiss atkal iesils līdz +22…+26 grādiem. Pūtīs lēns vējš.

Nākamās nedēļas sākumā anticiklona ietekme mazināsies un virs Eiropas ziemeļu daļas aktivizēsies ciklonu darbība. Latvijā atkal gaidāms silts un vietām pat karsts laiks. Valsts dienvidu daļā termometra stabiņš sasniegs +28…+29 grādu atzīmi (2. attēls). Latviju šķērsos zema spiediena ieplaka ar nokrišņu zonu, kas nesīs pērkona lietusgāzes.


Nedēļas vidū un otrajā pusē anticikloni mīsies ar cikloniem, līdz ar to karstums nedaudz atkāpsies un mākoņu daudzums būs mainīgs, kā arī brīžiem nedaudz uzlīs, atsevišķās dienās pūtīs brāzmaini rietumu vēji.

Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top