Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Politika

Valdība vienojas par skolotāju algu celšanu šogad

19.06.2019
No šī gada 1. septembra skolotāju minimālā alga par likmi pieaugs no 710 līdz 750 eiro - to paredz valdības otrdien, 18.jūnijā, pieņemtie grozījumi "Pedagogu darba samaksas noteikumos". Šim mērķim jau ir atrasts finansējums – 7,66 miljoni eiro. Taču ar šo naudu pietiks tikai šim gadam.

Vēl 23 miljoni eiro nepieciešami algu paaugstinājumam nākamajā gadā. Kā minēja finanšu ministrs Jānis Reirs („Jaunā Vienotība”), šo pieprasījumu vērtēs nākamā gada budžeta izskatīšanas laikā. Par to sāks diskutēt augustā. “Mēs esam vienojušies - ja būs iespējams ātrāk (..) papildināt brīvos līdzekļus, mēs to varam atrisināt ātrāk. Bet principā tas ir budžeta veidošanas process, kā tas arī notiek katru gadu,” piebilda Reirs.

Taujāts par to, vai ir pārliecība par to, ka reformas izglītībā notiek, ministrs sacīja: “Finanšu ministrija izteikusi vēl savus papildinājumus, un šie papildinājumi tiek ņemti vērā. Tāpēc pārliecība ir.”

Pēc valdības lēmuma Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) gan vēl nesteidz atteikties no ieceres par beztermiņa streiku rudenī. Tas būs atkarīgs no tā, vai būs pieņemts lēmums par paaugstinātās algas saglabāšanu arī 2020.gadā.

“Lēmums pieņemts par atalgojuma paaugstinājumu no septembra līdz decembrim. Taču tuvāko divu nedēļu laikā valdības pārstāvji plāno vēl diskutēt par to sadaļu, kas ir atalgojumam no nākamā gada janvāra. Te kārtējais nekorektums ir, jo būtībā šodien pieņemtais pasaka: droši jums ir algas palielinājums par 40 eiro četriem mēnešiem un atkarībā no tā, kā vienosimies, būs atkarīgs, vai šie 40 eiro nepazudīs no algas no 2020.gada 1.janvāra,” norādīja LIZDA vadītāja Inga Vanaga.

Pēc nospraustā pedagogu darba samaksas grafika vienas slodzes likmei no šā gada 1. septembra jāpalielinās līdz 750 eiro līdzšinējo 710 eiro vietā. Valdība tam nepieciešamos aptuveni deviņus miljonus eiro šā gada budžetā neparedzēja. Vēlāk, skatot šā gada valsts budžeta projektu, Saeimas komisija atrada daļu finansējuma, kas nepieciešams kārtējam skolotāju algu pieaugumam no šā gada 1. septembra. 

Cenšoties panākt algu pieauguma nostiprināšanu normatīvajos aktos, LIZDA padome lēma par beztermiņa streika rīkošanu septembrī.
Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top