Otrdiena,
19.marts 2024
Vārda dienas: Jāzeps, Аркадий, Федор Sazinieties ar radio "Ef-Ei"
LV RU
Pasaule. Eiropa. Ukraina

Saharova balvu piešķir Baltkrievijas demokrātiskajai opozīcijai

22.10.2020
Eiropas Parlamenta Saharova balva par domas brīvību 2020. gadā ir piešķirta Baltkrievijas demokrātiskajai opozīcijai.

Pēc Priekšsēdētāju konferences (prezidenta un politisko grupu vadītāju) lēmuma ceturtdienas pusdienlaikā Briseles plenārsēžu zālē balvas ieguvēju paziņoja Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli.

“Ļaujiet man apsveikt Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjus par viņu drosmi, izturību un apņēmību. Viņi ir nelokāmi pretojušies un joprojām pretojas daudz spēcīgākam pretiniekam. Bet viņu pusē ir kas tāds, ko nespēs uzvarēt pat visnežēlīgākais režīms – un tā ir patiesība. Tāpēc mans novēlējums jums, dārgie laureāti, ir saglabāt spēku un turpināt cīņu, un ziniet, ka mēs stāvam jums blakus,” sacīja Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Sasoli pēc lēmuma paziņošanas.

"Es arī vēlētos teikt dažus vārdus par vienu no šī gada balvas kandidātiem, Arnoldu Žoakinu Morazanu Erazo no Gvapinolas vides aizsardzības grupas, kurš nesen tika nogalināts. Šī grupa iestājas pret dzelzs oksīda raktuvju izveidošanas Hondurasā. Ir būtiski šajā lietā nekavējoties sākt uzticamu, neatkarīgu izmeklēšana, un saukt pie atbildības tos, kas to pastrādājuši”, viņš teica.

Protests pret nežēlīgu režīmu

Baltkrievijas demokrātisko opozīciju pārstāv pārstāv Koordinācijas padome, drosmīgo sieviešu iniciatīva, un politiskās un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, Baltkrievija. 

Politiskā krīze Baltkrievijā turpinās kopš strīdīgajām prezidenta vēlēšanām, kas notika 9. augustā un izraisīja sacelšanos pret autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko un režīma atbildi, īstenojot nežēlīgas represijas pret miermīlīgo demonstrāciju dalībniekiem.

Saharova balvas pasniegšanas ceremonija notiks 16. decembrī.

Trešdien Parlaments arī pieņēma jaunus ieteikumus, aicinot visaptveroši pārskatīt ES attiecības ar Baltkrieviju. 




Rezekneszinas.lv


Dalies ar ziņu:
Atgriezties atpakaļ

Komentāri (0-4 /4)
Ainars 29.10.2020 20:51
ASV opozicijai 5% apmērā.
Lauķis 26.11.2020 12:02
Nebūt Baltkrievijā Latvijas režīmam,kur 30 gadus var zagt ,un nekas par to nav!
opozicionārs Skolnieciņš 12.06.2021 16:57
Mūsdienu Baltkrievijā demokrātija ir mirusi. Baltkrievijas Republikā valda kapitālistiskā diktatūra, kuru vada diktators un uzurpators Aleksandrs Lukašenko. 2020. gadā notika Baltkrievijas prezidenta “vēlēšanas’’ (avots: dw.com/ru/vybory-prezidenta-belarusi-2020/t-53814030 2020. gada Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas). Priekšvēlēšanas notika no 4. līdz 8. augustam, bet pašas vēlēšanas notika 9. augustā. Šo vēlēšanu norise un rezultāti bija safabricēti. Šajās vēlēšanas ar pārliecinošu balsu vairākumu uzvarēja politiķe Svetlana Tihanovska, taču valdošais režīms vēlēšanu rezultātus viltoja. Sakarā ar valdošās varas nihilismu sākās plaši protesti. Tauta bija neapmierināta. Turpretī valdošais antidemokrātiskais režīms sāka šo protestu apspiešanu, un Baltkrievija iesoļoja totalitārismā. Paldies Dieviem, baltkrievu tauta nav viena šajā cīņā, arī kaimiņvalstu iedzīvotājiem rūp baltkrievu tautas liktenis. Baltkrievu tauta atrodas likteņa krustcelēs starp demokrātiju un totalitāro diktatūru. Lūgsim visus sev zināmos Dievus, lai baltkrievu tauta spētu atgūt kontroli par savu valsti. Lai Latvju Dievi svētī baltkrievu tautu! Brīvību baltkrievu tautai!!!
Ar cieņu pret demokrātiju, Skolnieciņš no svētbirzs
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
P.S. Par notikumiem Baltkrievijā var iepazīties Krievijas opozīcijas oficiālajā YouTube kanālā Navalny Live: youtu.be/AVkr7X_Qnp0 (Navaļnijs par Baltkrieviju cīņas priekšvakarā) un youtu.be/Oa6DgVAP1k4 (Navaļnijs par pēdējiem notikumiem Baltkrievijā). Iesaku arī noskatīties skatītāju iemīļoto multiplikācijas seriālu “Zapovednik”: youtu.be/uWKt03Rs7qo (Lukašenko pasludina teroru. Labojumi no pasakas. Vaļu mednieku dziesma. 172. sērija) un youtu.be/kv1ZG4BtiVM (Lukašenko šovs. Baidens un Putins gatavojās tikties. Humoristiska dzeja par pašu būtiskāko. 173. sērija).
#Batkrievija #BaltkrievijasRepublika #baltkrievi #protesti #brīvība #demokrātija #AleksandrsLukašenko #diktators #uzurpators #totalitārisms #opozīcija #AleksejsNavaļnijs #Skolnieciņš #Zapovednik #DeutscheWelle #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #Māra-VeļuMāte #Māra-ZemesMāte #LatvjuDievuSvētība #pagāni
opozicionārs Skolnieciņš 12.06.2021 16:57
Jau kopš 2020. gada 9. augusta falsificētajām prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā nerimstas protesti. Tauta ir neapmierināta ar diktatoru un uzurpatoru Aleksandru Lukašenko. Baltkrievijas Republikā Aleksandrs Lukašenko tika ievēlēts 1994. gadā. 1996. gada 26. novembrī Aleksandrs Lukašenko vienpersonīgi monopolizēja varu. No šī brīža parlaments zaudēja varu, un tauta zaudēja kontroli par valsti. Aleksandrs Lukašenko nodibināja kleptrokrātiju, kuras centrā atradās viņam pietuvinātie cilvēki (avots no Iljas Jašina oficiālā YouTube kanāla: youtu.be/QMwruf6QOmA Kāpēc Putins zemojas un glābj Lukašenko?). Šajā ilgajā valdīšanas laikā viņš veica rusifikācijas politiku, tādējādi sagraujot baltkrievu kultūru. Rusifikācijas sekas būs vel ilgi jūtamas baltkrievu sabiedrībā. Aleksandra Lukašenko valdīšanas laikā Baltkrievijas Republika kļuva par Krievijas Federācijas vasaļvalsti (koloniju), tas pēc būtības ir noziegums pret baltkrievu tautu. Šai rīcībai nav attaisnojuma. Baltkrievija ir pelnījusi neatkarību. Baltkrievu tauta ir pelnījusi brīvību. Diemžēl asinskārais diktators Aleksandrs Lukašenko nevēlas atkāpties. Atliek vien lūgt Latvju Dievus, lai baltkrievu tauta spētu atgūt savu brīvību un neatkarību. Lūgsim visvareno Pērkonu – Debesu Tēvu, lai Pērkoņtēvs dāvā baltkrievu tautai spēku cīnīties pret netaisnībām! Lūgsim visvareno Dievieti Laimu, lai Laima dāvā baltkrievu tautai laimīgu likteni! Lūgsim visvareno Dievieti Māru, lai Māra dāvā baltkrievu tautai Saules mūžu! Lai Latvju Dievi svētī baltkrievu tautu! Brīvību baltkrievu tautai!!!
Ar cieņu pret demokrātiju, Skolnieciņš no svētbirzs
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
P.S. Par notikumiem Baltkrievijā var iepazīties Baltkrievijas opozīcijas oficiālajā YouTube kanālā NEXTA: youtu.be/JEbKtZRAGGI (Lukašenko. Zelta padibenes.) un youtu.be/nneIt3EyClI (Zelta padibenes 2: diktatora ēnā). Iesaku arī noskatīties skatītāju iemīļoto multiplikācijas seriālu “Zapovednik”: dw.com/ru/lukashenko-objavljaet-terror-popravki-iz-skazki-pesnja-kitoboev-zapovednik-vypusk-172/av-57728347 (Lukašenko pasludina teroru. Labojumi no pasakas. Vaļu mednieku dziesma. 172. sērija) un dw.com/ru/shou-lukashenko-bajden-i-putin-gotovjatsja-k-vstreche-zapovednik-vypusk-173-060621/av-57795308 (Lukašenko šovs. Baidens un Putins gatavojās tikties. Humoristiska dzeja par pašu būtiskāko. 173. sērija).
#Batkrievija #BaltkrievijasRepublika #baltkrievi #protesti #brīvība #demokrātija #AleksandrsLukašenko #diktators #uzurpators #totalitārisms #opozīcija #IljaJašins #Skolnieciņš #Zapovednik #DeutscheWelle #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #Māra-VeļuMāte #Māra-ZemesMāte #LatvjuDievuSvētība #pagāni
Pievienot komentāru
Jūsu vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):


Lasiet vēl
Nedēļas skaitlis
Marta sākumā Rēzeknei ir nenokārtotas finansiālas saistības par 28 pakalpojumiem pret 18 uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem
Apspriest
Aptauja
Vai esat domājuši par darba maiņu?
Skatīt rezultātus
Jaunākie komentāri:
Uz Rēzeknes ielām atgriežas “Bolt” elektriskie skrejriteņi
Zaļā sērga atkal pārņem Rēzekni. Ar tādu braukšanas kultūru, kāda ir pie mums, vispār tādus būtu jāaizliedz, brauc virsū kā tanks. Parīzē laikam gudrāki cilvēki, jo aizliedza šitos verķus, bet pie mums tikai bizness, ne kā cilvēcīga. Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
tā būtu dāvana putinam, kāda konflikta laikā atomstacija jau enerģiju ražotu : skabariem: domāju ka pie robežas ar agresīvu kaimiņu kaut ko būvēt nebūtu prāta darbs Sīkāk...
Izskata iespējas pie Rāznas ezera celt atomelektrostaciju
Ir stipri novecojusi. Savā laikā atomelektrostaciju pie mums vēlējās būvēt Battaševičs. Bet šodien gan tas izklausās pēc 1. Aprīļa joka.... Sīkāk...
facebook draugiem
Top